News September 15, 2017

Google, Ingenico and In The Pocket are shaping The Future of Shopping

Natalie Hendrickx

Content Marketeer

This press release was published in Dutch

Op 14 en 15 oktober organiseren Ingenico ePayments, Google en In The Pocket een Future of Shopping Hackathon.

De groei van e-commerce zet de retailsector al jaren onder spanning. Daarnaast beginnen nieuwe technologieën, van slimme spiegels in pashokjes tot het winkelen zonder betalen van Amazon Go, hun stempel op het winkellandschap te drukken.

Hoe maken we slim gebruik van al die nieuwe evoluties? Ingenico ePayments, Google en In The Pocket, dagen developers, designers en andere creatievelingen uit om mee naar de toekomst van shopping te reizen. Want we staan vandaag nog niet ver genoeg.

Een weekend lang creëren we een broeikas voor de ultieme nieuwe winkel- en betaalbeleving, zowel online als in de bakstenen winkel. We stellen ons vragen als:

  • Hoe kun je wachtrijen aan pashokjes en kassa’s verkleinen of doen verdwijnen?
  • Hoe maak je winkelen en betalen gemakkelijk voor wie minder mobiel is of blind?
  • Hoe weet je onmiddellijk wat je koopt? Is het bio? Is het lactosevrij? In welk land is het gemaakt?
  • Hoe maak je leveringen zo frictieloos mogelijk? En het retour- of ruilproces?
  • Hoe creëer je een hyperpersoonlijke, waardevolle shopervaring waar mensen voor terugkomen?

Uiteraard zorgen de organisatoren tijdens de Hackathon voor uitgebreide support en top-notch tools, zoals IoT- en VR-toolkits, de HTC Vive, Sigfox, Google Cloud, de Ingenico Connect Sandbox en de nodige smartphones en betaalterminals om op te testen. Deelnemers kunnen zelfs een Microsoft HoloLens (die nog niet te koop is in België) uitproberen.

Tijdens een hackathon is er ook ontspanning nodig. Deelnemers kunnen meedoen aan enkele toffe energizingsessies, zoals e-karten, barista workshops en zelfs een yoga-sessie.

Aan het einde van de hackathon buigt een driekoppige jury, bestaande uit experts van de drie organiserende bedrijven, zich over de creaties van de deelnemers. Ze kijken niet alleen naar creativiteit en visie, maar ook naar de technische implementatie, de toepasbaarheid en het interactiedesign van het ontwerp.

Drie teams gaan door naar de finale. Zij mogen hun presentaties geven in het hoofdkantoor van Google in Brussel. Op 24 oktober organiseren Ingenico, Google en In The Pocket er namelijk een retailevenement, waarop de belangrijkste Belgische retailers aanwezig zijn. Samen met hen kiest de jury een winnaar.

Het winnende team krijgt meer dan €5.000 aan prijzen, waaronder een tweedaagse trip naar Amsterdam, toegang tot de The Next Web conferentie en een VR-experience. De nummers twee en drie worden beloond met gift vouchers van €700 en €375.

Ingenico, Google en In The Pocket nodigen visionairs, creatievelingen, designers en developers uit de shoppingervaring van de toekomst uit te denken. Zij kunnen zich in teams van maximaal 5 inschrijven op de website.

Inschrijven kan tot 29 september. 

Schrijf je in voor The Future of Shopping Hackathon

Ingenico, Google en In The Pocket nodigen visionairs, creatievelingen, designers en developers uit de shoppingervaring van de toekomst uit te denken. Schrijf je nu in, plaatsen zijn beperkt!

SCHRIJF JE IN
SCHRIJF JE IN