Culture May 01, 2017

Happy interns over here

Josephine Deproost

Intern Marketing

This blogpost was written in Dutch by this year's interns.

In februari begonnen wij, jonge duiven (Simon, Gunther, Sofie en Josephine), aan ons groots avontuur: stage lopen bij In The Pocket. Het klonk op voorhand veelbelovend, enerzijds opgelucht, anderzijds trots, kunnen we dit vandaag alle vier ten volle beamen.

Vanaf dag één werden we met open armen ontvangen met uitgebreid ontbijt (indruk maken kunnen ze hier wel). Op de introductiedag vlogen we er meteen stevig in en werden we ondergedompeld in alle values, workflows en tools van In The Pocket. Op het einde van onze eerste dag maakten we (met nog wat knikkende knieën) kennis met ons eigen team, die we de afgelopen 12 weken bestookt hebben met onze 1001 vragen.

De tijd is hier ongelofelijk snel voorbij geraasd (alé, chance). Naast een dikke merci, willen we dan ook onze meest memorabele momenten met jullie delen alvorens ons vertrek.

Sofie, stagiair Development

Ik, Sofie De Plus, studeer toegepaste informatica aan HoGent. Naast een passie voor code blijf ik in topconditie dankzij mijn voetbaltrainingen. Samengevat is terechtkomen in een gedreven team de best mogelijke leerervaring die je kan hebben. Ownership is key, door zelf dingen te ondernemen leer je heel wat bij. Dit samen met de feedback van mijn ervaren collega’s zorgde voor een topcombinatie (een beetje zoals agile en post-its). Bij het project waar ik op werkte, heb ik veel geleerd over Realm, RxJava en threading. Geheel nieuw voor mij. Over Agile en Scrum leerden we al op school (du-uh, grootste buzzwords van ‘t jaar), maar pas wanneer je de termen omzet in de praktijk zie je er het nut van in.

Buzzword: Agile

Agile breekt grote productontwikkelingen op in korte, overzichtelijke perioden (iteraties) van twee tot maximaal vier weken. De Agile-aanpak stelt een projectteam in staat het project snel aan te passen aan een gewijzigde situatie of wensen van de klant

Na elke sprint zitten wij als team samen om post-its op de muur te plakken (nee, we creëren geen stickerboeken, al komt het soms aardig in de buurt). We kijken wat er goed ging, wat minder goed en welke actiepunten nodig zijn om het beter te doen in volgende sprints. Daarnaast zijn er dagelijks stand-ups bij In The Pocket, zodat we weten waar iedereen binnen het team mee bezig is.

Simon, stagiair Development

Ik, Simon De Gheselle, ben laatstejaars student toegepaste informatica aan HoGent. Naast de schoolbanken geef ik programmeerles aan kinderen bij CodeFever, een initiatief waarbij we kinderen leren programmeren . Tijdens mijn eerste weken mocht ik zelf een R&D studie uitvoeren naar GraphQL & Falcor, twee data fetching frameworks die heel veel voordelen te bieden hebben ten opzichte van het gebruik van een REST API. Tijdens de web monthly kreeg ik de kans om mijn kennis over deze studie te delen met andere web developers bij In The Pocket (van kennis delen kennen ze hier wel wat). Bij nader inzien vond ik deze studie zo interessant dat ik later besloot het te kronen tot mijn bachelorproef-onderwerp. 

Na het uitwerken van het R&D project, mocht ik een volledige sprint (nooit vergeten: dat duurt 2 weken) meewerken aan de ontwikkeling van de nieuwe webapplicatie voor één van onze klanten. Via Pluralsight volgde ik een lessenreeks over Angular 2 om mijn kennis op te bouwen en zo mijn eerste feature uit te kunnen werken. Verder kreeg ik de uitdagende opdracht om de interne dashboards te herwerken. Deze dashboards worden gebruikt om per team statistieken over prestaties te tonen. Ik kreeg hierbij een heel goede begeleiding en leerde op korte periode hoe je een Laravel project van scratch opbouwt.

Teamwork: 10/10

Tijdens de intern takeover, een week waarin wij de Instagram-account van In The Pocket mochten overnemen, hebben we dit teamwork-gehalte getest (het gaat er hier vlotjes aan toe). Samenwerking en kennis: 10/10. Kijk maar eens naar volgend filmpje!

Günther, stagiair Web Development

Ik, Günther Debrauwer, ben momenteel stagiair Web Development bij Team Cloud. Tijdens mijn stage heb ik vooral gewerkt aan de nieuwe website van In The Pocket. Dit leerde mij hoe grotere web projecten worden aangepakt zodat alle code zo overzichtelijk mogelijk blijft (héél belangrijk hier, clean code). Projecten moeten zo efficiënt mogelijk uitgewerkt worden. In The Pocket pakt projecten Agile aan en maakt gebruik van Scrum. Toch heb ik hier gezien dat deze manier van werken helpt bij het succesvol opleveren van projecten. 

Naast intensieve dagen vol code, was er ook tijd om mezelf in te amuseren na de werkuren. Zo heb ik deelgenomen aan de Hackathon in maart. Samen met developers van mijn team hebben we een leuke applicatie ontwikkeld die het gebruik van toiletten monitort. Het idee klinkt raar ... en dat was het ook. 

Wat met nog opviel is dat In The Pocket Git-flow gebruikt in elk project. Git-flow is een model dat een manier beschrijft om Git-flow, een versiebeheersysteem, te gebruiken. Via dit model weet elke developer hoe er aan een project gewerkt moet worden. Het is zo eenvoudig dat 'zelfs stagiairs' het snel onder de knie hebben!

Buzzword: Hackaton

Een workshop-achtige activiteit waarin in kleine groepjes creatieve oplossingen voor alledaagse problemen worden bedacht én uitgewerkt

Dit klinkt zeer saai, maar is het totaal niet. In The Pocket organiseert vaak hackathons, waarbij het altijd draait rond een bepaald thema. Iedereen bij In The Pocket kan een team vormen. Tijdens de hackathon werkt elk team een eigen idee of project uit rond het thema van de hackathon. Een hackathon begint meestal ergens in de namiddag en duurt tot laat in de avond. We maken de meest gekke dingen op korte tijd zoals een time-tracking Assistant, een mixed reality game met Google Tango of zelf een app die het toiletgebruik van In The Pocket in kaart brengt.

Josephine, a.k.a Joske

Ik, Josephine Deproost, deed een stage met een net iets andere invulling (it’s not all about code). Afgelopen weken vervoegde ik het Sales-en Marketingteam bij In The Pocket. Ik werd ondergedompeld in marketingprojecten waar ik zelf verantwoordelijkheid mocht dragen en projecten kon uitwerken van A tot Z (risky business me dunkt), uiteraard ondersteund door mijn ervaren collega’s. Van het ontdekken van tools als Hubspot en Teamleader, tot het zelf actief zijn op social media in naam van In The Pocket (content en nog meer content). 

Hoe je meer bereikt als team dan individueel is een waarde die ik met veel plezier meeneem in mijn carrière (Sum of Parts: huge Callboys-fans hierzo bij Sales). Meehelpen aan een nieuwe website en het uitschrijven van storyboards stond hier ook op mijn agenda, iets wat ik voordien nog niet had gedaan maar erg in de smaak viel. Tot slot wil ik ook nog onze Office Manager, Celine, in de verf zetten. Zij zorgt ervoor dat werken bij In The Pocket geheel uniek is (verwende nesten die we zijn).

Buzzword: Employee happiness

De relatie tussen geluk en productiviteit op het werk. Een potentieel product dat zorgt voor positieve uitkomsten op het werk

Bij In The Pocket wordt er stevig ingezet op het hebben van gelukkige werknemers. Het is een omgeving waar velen van dromen: smoothies, popcorn, afterwork drinks, lachende collega’s, samen koken.... Dit zorgt er zeker voor dat de productiviteit de lucht ingaat, gezien iedereen naast het harde werk ook stevig in de watten wordt gelegd.

Celine, de Office Manager

Uiteindelijk kunnen we in koor afsluiten en luidop zeggen dat onze collega’s stuk voor stuk gemotiveerde en inspirerende mensen zijn.  Werk en ontspanning is hier heel goed in balans. Een match ping-pong helpt om snel je gedachten even te verzetten om er daarna terug keihard tegenaan te gaan. We hebben in deze korte periode enorm veel bijgeleerd. Je wordt als stagiair betrokken bij uitdagende projecten en maakt volwaardig deel uit van het team. Je volgt vergaderingen en trainingen én krijgt de kans om je eigen inbreng te geven. Afsluitend zullen we zeker de vrijdagen niet snel vergeten. Een team-event of een toffe babbel met een pint (of 2 of 3...) in de hand om het weekend samen goed in te zetten.

Merci allemaal, dankzij jullie kunnen we onze studies in stijl afsluiten en zijn we klaar voor de volgende stap in onze carrière. Aan iedereen die een stageplaats zoekt: In The Pocket, toch wel een aanrader.


Stage lopen bij In The Pocket?

Nog aan het studeren en zin om ervaring op te doen bij een Digital Product Studio? Schrijf je dan nu in voor onze internshipday! 

Schrijf je in
Schrijf je in