News June 08, 2017

KBC-klanten worden pro-actiever bediend dankzij beacons

Aydin Kintziger

Business Developer

In KBC-bankkantoren kunnen KBC-klanten nog dit jaar contextuele informatie ontvangen op hun smartphone door middel van beacons: kleine toestelletjes die een signaal uitsturen via Bluetooth Low Energy. Hiervoor werkt KBC samen met Harald, het IoT-platform van In The Pocket.

Klanten kunnen bijvoorbeeld een verwelkomingsbericht krijgen of worden gewezen op de mogelijkheid om met de smartphone geld af te halen of mobiel te betalen. Is de klant een actief gebruiker van KBC Mobile App en heeft hij Bluetooth geactiveerd op zijn smartphone? Dan zal hij die informatie ontvangen als hij in de buurt van zo'n beacon komt. KBC zal nog dit jaar een 500-tal kantoren uitrusten met beacons.

De klant kiest zelf of hij deze meldingen wil ontvangen of niet. Dat past hij eenvoudig aan via de instellingen van de KBC Mobile App.

KBC start met de installatie van deze beacons in Limburg en Oost-België en wil er tegen het einde van het jaar overal mee klaar zijn. Daarna zullen ook enkele kantoren van CBC en KBC Brussels uitgerust worden met beacons.

Voorafgaande test

KBC onderzoekt actief hoe het de klantbeleving kan verhogen. In de kantoren zijn beacons daarvoor een sterk hulpmiddel. Dat blijkt uit een experiment van KBC en In The Pocket. In de automatenzone en in de onthaalruimte van negen bankkantoren werden beacons geïnstalleerd. Hetzelfde gebeurde in drie kledingwinkels van ZEB. Wanneer klanten binnenstapten in het KBC-kantoor of in de winkel, kregen ze een notificatie. Er waren drie soorten berichten:

  • Een verwelkomingsbericht voor klanten met een afspraak in het KBC-kantoor. Het voordeel voor de klant is dat de adviseur onmiddellijk van zijn aankomst verwittigd wordt en dat hij sneller ontvangen wordt.
  • De Mobile Cash-case: klanten in de automatenzone van het bankkantoor krijgen een bericht dat ze ook geld kunnen afhalen met de smartphone.
  • De MobilePay-case: klanten in de ZEB-winkels kregen een bericht dat ze met MobilePay kunnen betalen.

Mening van klanten

Het resultaat van de test was wel verrassend positief. Maar liefst 12% van de klanten in de ZEB-winkels die het beaconbericht ontvingen, betaalde met de smartphone. En 4% van de ontvangers van het beaconbericht in de kantoren haalde met de smartphone geld af aan de bankautomaat.

Verdere uitrol

Door de waardevolle suggesties en de positieve commentaren besliste KBC om samen met In The Pocket het gebruik van beacons verder uit te rollen. KBC zal er een 500-tal bankkantoren mee uitrusten.

Het startschot wordt gegeven in Limburg en Oost-België. Tegen het einde van dit jaar zal In The Pocket de installatie afronden in de regio Antwerpen.


Meet Harald, the end-to-end beacon solution

Harald is the complete beacon solution. From strategy to implementation, from hardware to software, from use case to data: Harald takes care of everything. 

Meet Harald
Meet Harald