Shift September 27, 2017

Nick Bostrom, the world's leading AI expert, will be speaking at SHIFT

Natalie Hendrickx

Content Marketeer

This press release was published in Dutch. 

In The Pocket kondigt met trots de laatste keynote speaker aan voor zijn event Shift. Nick Bostrom is niet alleen Director of the Future of Humanity Institute en Professor of Applied Ethics aan Oxford University. Hij is ook de man naar wie Elon Musk, Bill Gates en Stephen Hawking kijken voor ze zelf een uitspraak doen over artificiële intelligentie (AI).

​​​​We’re like children playing with a bomb

"We’re like children playing with a bomb", zei Bostrom over AI deze zomer in The Guardian. Hij bestudeert superintelligentie: AI die op zowat elk vlak slimmer is dan de mens. En die zou dus wel eens de ondergang van de mensheid kunnen betekenen. Tenminste, als we ons niet wereldwijd voorbereiden op de gevolgen ervan. Elon Musk zette onlangs Bostroms besteller Superintelligence: Paths, Dangers, Strategies op zijn lijstje van must-reads. Bovendien sponsorde hij Bostroms instituut met zo'n 1 miljoen pond.

Hoe houden we een machine die slimmer is dan onszelf onder controle?

Bostrom zoekt antwoorden voor een toekomst waarin AI een hoofdrol speelt. Hoe houden we een machine die slimmer is dan onszelf onder controle? Kunnen we de mens verbeteren om de gevaren van AI in te perken, door gentechnologie of mind-uploading? Maar ook: wat gaat de mens nog doen als machines al het werk overnemen? Hoe leven we in een wereld waarin machines alles wat we doen en laten weten?

Kansen om Nick Bostrom te horen spreken in België liggen niet voor het rapen, maar In The Pocket haalt deze klinkende naam naar Gent tijdens Shift op 12 oktober. Zo'n 300 digitale leiders komen er samen voor inspirerende debatten, workshops en lezingen over de technologieën van de toekomst. Nick Bostrom neemt het woord tijdens het exclusieve avondevent dat Shift afsluit.

Wil je horen wat Nick Bostrom te vertellen heeft over onze toekomst in een AI-wereld? Boek meteen je tickets voor Shift.

Over Shift

Shift geeft je een inkijk in de technologieën van de toekomst tijdens inspirerende debatten, workshops, lezingen en een exclusief avondevent. Ontdek snel het volledige programma.