News December 04, 2018

In The Pocket zet volgende stap in ontwikkeling itsme

Thomas Smolders

Resident Writer

In The Pocket zet de volgende stap in de ontwikkeling van itsme, de tool die meer dan 700.000 Belgen gebruiken om online in te loggen, betalingen te bevestigen of documenten te tekenen. Anderhalf jaar na de lancering mikt itsme hoger dan ooit!

Itsme werd in 2017 gelanceerd met de steun van banken KBC, ING, BNP Paribas Fortis en Belfius en telecomspelers Orange Belgium, Telenet en Proximus. Met de tool willen ze de Belgische benchmark vormen in mobiele ID en privacy in de digitale wereld.

Eind mei 2018, op de eerste verjaardag van het platform, werd aangekondigd dat gebruikers in de toekomst zullen kunnen inloggen bij verschillende andere Belgische banken - en dat is nog maar het begin van de expansie en doorontwikkeling.

De komende tijd staan verschillende UI en UX-verbeteringen op de agenda, die door haar strategische partner In The Pocket zullen uitgevoerd worden. Daarnaast nemen we ook het front end development van de applicatie in handen. Op basis van actueel gebruik en feedback van de gebruikers willen we vanuit onze growth expertise het product verder optimaliseren.

De sterkte van itsme blijft nog steeds de authenticatie bij het inloggen op online platformen, maar in de toekomst wordt dat ook uitgebreid en wil itsme dat gebruikers ook online documenten kunnen tekenen met de tool. Tot slot wordt itsme ook internationaal uitgerold, met Luxemburg als eerste land.