News June 28, 2019

In The Pocket en partners lanceren opleiding Experience Architect

Thomas Smolders

Resident Writer

Arteveldehogeschool slaat de handen in elkaar met In The Pocket, Wijs en Leap Forward voor een unieke opleiding. Met het Postgraduaat Experience Architect lanceren de vier partners een studie die geïnteresseerde professionals in één academiejaar opleidt tot Experience Architect, UX Researcher of Service Designer.

Elke industrie is vandaag een digitale industrie - maar toch leidt een aanpak die enkel door technologie gedreven wordt zelden tot succesvolle interacties. Digitale transformatie is dan ook niet zomaar een verhaal dat enkel rond technologie draait, het is een tech- én design-verhaal.

Experience Architect bepalen de totale gebruikerservaring voor tal van (digitale) producten en diensten. Ze onderzoeken de problemen en noden van klanten, en vertalen deze naar een strategie op maat. Daarnaast ontwerpen en testen ze prototypes van nieuwe producten en diensten, en begeleiden ze hen doorheen het volledige ontwerp- en ontwikkelingsproces. Die combinatie van gebruikersinzicht, strategische visie en technologische creativiteit maken van hen een cruciale schakel in bedrijven die zich opmaken voor de toekomst.

‘User Experience is bij uitstek de discipline waar business, product design en technologie samenkomen. De Experience Architect krijgt om die reden een uniek perspectief op de belangrijkste uitdagingen die bedrijven vandaag hebben. Zo vervult hij/zij en een rol met impact, in het hart van de organisatie’

Jeroen Lemaire, In The Pocket

Met het Postgraduaat mikken Arteveldehogeschool, In The Pocket, Wijs en Leap Forward niet enkel op technologische bedrijven, maar op alle bedrijven die van de digitale transformatie een succesverhaal wil maken.

Meer info over de opleiding is te vinden op de site van Arteveldehogeschool.